Ajuntament de Sant Guim de Freixenet Administracions públiques Sant Guim de Freixenet Lleida

5a. CAMINADA DE LA MARINADA

18/04/2018

La cinquena edició de la Caminada de la Marinada, celebrada el passat diumenge 15 d’abril a Sant Guim de Freixenet, va aplegar 821 participants, que al llarg de tot el matí van poder fer un recorregut pel terme municipal gaudint i descobrint paisatge i patrimoni de la Segarra.

Amb un increment d’un 11% respecte l’any anterior, la 5a edició de la Caminada de la Marinada, es consolida com un dels esdeveniments populars de lleure esportiu d'èxit en el context de la Catalunya Central i les Terres de Ponent.

Els participants van poder escollir entre un itinerari curt de 14,5 quilòmetres i un de llarg de 31,5 quilòmetres que passava per tots els nuclis. La sortida i l’arribada es va situar a l’agrobotiga Sikarra Nostra. Fins a Altadill, passant per Sant Domí, el Castell de Santa Maria i les Masies de Melió, el recorregut va ser el mateix per les dues modalitats. A Altadill es va oferir un esmorzar complert a tots els participants. Des d’aquest punt l’itinerari llarg seguia cap als nuclis de Montpalau (Ribera d’Ondara), La Rabassa, Freixenet, Sant Guim de la Rabassa, La Tallada i Amorós, mentre el curt duia als caminadors directament a Sant Guim de Freixenet.

La caminada està organitzada des de l'Ajuntament de Sant Guim de Freixenet i Sikarra Nostra. Cal tenir ben present la inestimable labor dels més de 70 voluntaris que hi treballen, i dels diversos patrocinadors locals. Per a l'ocasió, de nou, també es va organitzar el Concurs de Fotografia de la Caminada en que concursen totes aquelles fotografies realitzades en el marc de la caminada, que properament tindrà el seu veredicte.

En definitiva, la Caminada de la Marinada es reafirma com una proposta turística d'èxit, que d'any en any atrau a la comarca més visitants per gaudir del patrimoni natural i cultural, tot fent una activitat de lleure ben saludable.